Köpenhamn

Förutsatt att du kan surfa på internet och har lite grundläggande kunskaper i att sortera information, brukar det inte vara några större problem att hitta ett bra hotellerbjudande i Köpenhamn. Utbudet av såväl prisvärda budgethotell och vandrarhem, såsom lyxiga klasshotell mitt i city, är stort, och det rullar hela tiden nya fräscha hotellerbjudanden, även under lågsäsong. Vill du vara först på de allra vassaste kampanjerna ska du boka dit hotell i god tid innan avresedatum.

Bra kommunikationer

Om du inte har väldigt specifika krav på var någonstans i Köpenhamn ditt hotell ska vara beläget, går det i princip att boka varsomhelst. Inte minst eftersom citykärnan i Köpenhamn verkligen är tät och lättnavigerad. Det är med andra ord väldigt enkelt att ta sig runt i Köpenhamn till en billig penning. Vi tänker då i första hand på kollektivtrafiken, som bussar och Metron, men ett annat alternativ kan vara att hyra en cykel. Det enda som är ganska dyrt i Köpehamn vad gäller transport är Taxi. Köp hellre ett helgpass för Metron, det bli billigare. (Å andra sidan kanske du får gott om pengar över till bekväm kommunikation när du letat upp ett riktigt bra hotellerbjudande på den här sidan. )

Det öppna hjärtats stad

Köpenhamn är känt för många saker, men en av de viktigaste är sannolikt öppenheten mot kontinenten – och människorna som besöker staden. Det är ingen överdrift att kalla Köpenhamn för en trevlig stad, både vad gäller utbudet av nöjen och aktiviteter, som invånare och turister.

Internationellt är Köpenhamn känt för framförallt två saker: sin goda öl och sitt sinne för design. Multibolag som Tuborg, Carlsberg och Bang & Olofsen har hjälpt till att sprida denna uppfattning av Köpenhamn.

En av de största njutningarna när man besöker Köpenhamn är att bara gå omkring och njuta av staden. Paradgatan Ströget lämpar sig alldeles utmärkt för en sådan Odyssé, men det finns även andra platser att upptäcka till fots. Såhär tipsar exempelvis en besökare:

Köpenhamn lämpar sig att upptäcka till fots, men man tar sig också fram bra med bussar och den nya Metron. Upptäck till exempel Norrebro, Österbro och Christianshavn till fots. Drick kaffe och ät goda ekologiska mackor på Emmery’s, som du kan hitta på flera ställen runt om i staden.