Malmö

Ett boende i parkernas stad

Malmö är inte bara centralort i Skåne och Sveriges tredje största stad, utan omnämns ofta som parkernas och grönområdenas stad. Det finns också ett rikt utbud i Malmö för den som söker musik, konst och kultur, men också andra upplevelser och aktiviteter. En annan fördel med Malmö är förstås den omedelbara närheten till Köpenhamn, och hela kontinenten. Sedan Öresundsbron byggdes är det bara några minuters resa med tåg (cirka tio minuter för att vara mer precis), eller med bil, för att nå den danska huvudstaden. Letar du efter ett hotellerbjudande i Malmö, kan det alltså vara ett alternativ att komplettera med sökningar på hotellerbjudande Köpenhamn.

Vad är centralt i Malmö?

Många som letar efter ett hotellerbjudande i Malmö är förstås prismedvetna, men vill inte bo alltför långt utanför det man lite slentrianmässigt kallar för Malmö city. Frågan är förstås vad som kan betraktas som Malmö city – och hur vet man att ett hotell i Malmö ligger centralt? Ditt behov av att bo centralt beror också på vad du har för syfte med din vistelse i Malmö.

Ska du på affärsresa till Malmö kan en nog så centralt boende vara ett hotell i närheten av centralstationen i Malmö, en välkänd knutpunkt. Är du mer ute efter shopping och nöjen kan det vara smartare att bo i närheten av Triangeln shoppingcentrum. Är målet god mat och dryck, kanske sitta på en härlig uteservering av njuta av Malmös kulinariska sido – ja, då ska du fokusera på hotellerbjudande Malmö i närheten av Lilla Torg.

Sevärdheter

En given sevärdhet i Malmö, numera välkänt landmärke för staden, är förstås Turning Torso – den skruvade skyskrapan som blev färdig 2005 och sen dess har lockat massor av besökares förundran och beundran. Vi omnämnde Malmö som parkernas stad tidigare vilket blir ett synnerligen konkret epitet om du beger dig till Kungsparken, Slottsparken och Pildammsparkerna; gröna oaser tronande mitt i stan, där det om sommaren arrangeras såväl teater, konserter som festivaler. Du kan läsa mer om sevärdheter och guide till Malmö på Guide Malmö.