Stockholm

Hitta rätt erbjudande med en smart söktjänst

Oavsett vilken tidpunkt du vill boka hotell i Stockholm, så brukar det finnas ett brett urval av aktuella hotellerbjudande att botanisera bland.

Det gäller bara att veta var någonstans man ska leta – och hur man letar på ett strukturerat sätt. Mellan tummen och pekfingret finns det idag ungefär dryga 150 hotell i Stockholm med omnejd. Vilket knappast gör det möjligt att kontakta varje hotell för aktuella erbjudanden (såvida du inte har väldigt mycket fritid tillhands.)

Nej, det du behöver göra är helt enkelt att använda dig av en smart söktjänst på nätet. Och sådana finns det nämligen väldigt gott om. Utnyttjade på rätt sätt är det fullt möjligt att få en överblick av massor av aktuella hotellerbjudande i Stockholm. Vi på hotellerbjudande punkt com kommer göra vårt bästa för att lista flera alternativ på den här sidan som du kan använda dig av.

Priser och utbud

Jämfört med övriga landets hotellutbud och kostnader är det faktiskt väldigt prisvärt att bo på hotell i Stockholm. Konkurrensen om turisterna samt ett stort utbud av boendealternativ har gjort det fullt möjligt att boka ett hotell i centrala Stockholm för ett par hundralappar per natt (cirka 300-600 kr går att hitta med lite letande.) Den gamla korrelationen mellan ett ”lyxigt” hotell med många hotellstjärnor och ett dyrt pris är numera också en sanning med modifikation.

Detta eftersom även de klassiska lyxhotellen ofta erbjuder sina rum till kampanjpriser och erbjudande, inte minst under lågsäsong och vid ledig kapacitet. Vill du bo lyxigt och samtidigt hålla nere prislappen, är det dock viktigt att du är ute i god tid när du bokar ditt hotell. Speciellt om du tänker boka under högsäsong.

Om Prisgaranti, läge och T-banan

  • Ett annat smart tillvägagångssätt för den aktiva och prismedvetna hotellbokaren är att vara uppmärksam på eventuella prisgarantier. Flera stora hotellbokare ger nämligen garanti på att du får lägsta pris för ditt hotellrum när du bokar. Och skulle du upptäcka att du kunde boka samma hotellrum, på samma tidpunkt, billigare någonannanstans, så får du mellanskillnaden återbetald.
  • En annan viktig parameter när man letar efter hotell är läget. Många vill inte kompromissa med läget i förhållande till priset, och då blir man förstås än mer begränsad i sitt letande. I vår kära huvudstad finns det dock gott om centrala hotell som varierande beläggning (beroende på säsong), varför det (nästan) alltid brukar finnas flera kampanjer tillgängliga. Det gäller bara att ha en smula tålamod och veta var man ska leta.
  • T-banan gör det också lätt att snabbt ta sig runt, inte minst i City. Stirra dig därför inte blind på hotellets läge, utan kolla också närheten till kommunikationer. Är du villig att kompromissa med läget finns nämligen många tusenlappar att spara.